Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nationale AV-wedstrijd 2017 te Barneveld

Uitslag van de AV wedstrijd:

1e prijs: Leo Verzijl met “Donker Afrika”
(foto hierboven met Ko Hoogesteger (L) en Ed Diersmann (R)
 
2e prijs: Evert en Cisca Abspoel met “1000 kraanvogels”
3e prijs: Gerrit van Harreveld met “Monniken van Myanmar”
Creativiteitsprijs: Hans Vermaas met “Inspiratie”
Publieksprijs: Henk van de Vleuten met “La Puerta del Cielo”
Cor Nierse prijs: Jos Korenromp met “Een bescheiden vogelaar”
Beste Debutant: Matt Bosma
Beste audiotrack: Henk de Lange

Bekijk hier de complete einduitslag

Foto compilatie van de wedstrijd

Onder de 39 inzenders bevonden zich 5 debutanten. Twee inzendingen komen uit het buitenland, dus de nationale wedstrijd begint wat internationale trekjes te vertonen.

De diversiteit van de onderwerpen van de inzendingen is groot. Het was daarom een forse klus voor de jury om uit al die verschillende ‘appels en peren‘ een selectie te maken die recht doet aan enerzijds de inhoud en anderzijds de technische kwaliteit van het ingezonden werk.
De mate waarin de vele beschikbare moderne technieken werden toegepast is zeer verschillend, waarbij de jury heeft geconstateerd dat veel makers nog iets meer registers in het technische arsenaal zouden mogen opentrekken.

We danken de juryleden Queenie Reesinck, Marco Ising en Ko Hoogesteger voor hun inzet; het is voorwaar geen eenvoudige taak om alle AV-series op een goede manier te beoordelen. Onze dank gaat ook uit naar Nico Warnaar, die de jury opnieuw heeft geassisteerd bij het vaststellen van de ‘beste audiotrack’, een prijs die dit jaar voor de tweede maal wordt uitgereikt.