AV-Groep 1592

De werkgroep is van start gegaan in 1992 en had de naam Klankdiagroep 1592.

In 2006 heeft er een naamsverandering plaatsgevonden die wat meer gericht is op de toekomst. In korte tijd is er veel veranderd en hebben de dia en projector plaats gemaakt voor het digitale beeld en de beamer, wat weer nieuwe creatieve mogelijkheden biedt in deze hobby. Op dit moment bestaat de werkgroep uit 15 leden die 6 avonden per jaar bij elkaar komen in het Cultureel Centrum “de Boodschap” te Rijen. Het bekijken en bespreken van de series van de leden is de belangrijkste bezigheid, waarbij o.a. de inhoudelijke kant, de fotografie, de muziekkeuze en hoe de serie communiceert de criteria zijn. Het grote voordeel van de werkgroep is dat men met gelijkgestemden discussieert en dit is een verrijking van de hobby. Daarnaast is er een twee jaarlijkse uitwisselingen met soortgelijke clubs als Close Up uit St. Niklaas, de werkgroep AV van de afdeling Brabant-Oost en AV Zonlicht, een werkgroep uit Limburg.

CLUBAVOND Zes keer per jaar
ADRES Cultureel Centrum de Boodschap, Nassaulaan 62-64, 5121BC Rijen
CONTACT Piet Huijgens
MAIL avgroep1592@nvbg.nl

In samenwerking met de afdeling organiseert de AV Groep 1592 in januari “de Studiedag” in het Cultureel Centrum “de Boodschap” te Rijen. Met elk jaar een groot aantal deelnemers uit geheel Nederland en BelgiĆ« met veel publieke belangstelling.

De groep heeft zich ook aangesloten als regio bij de NVBG, het landelijke platform voor audiovisuals uitgaande van het stilstaande beeld.

Website van AV-1592