Regio Drenthe

 
CLUBAVOND Zie onderaan, geen bijeenkomst van mei tot september en niet in december
ADRES Dorpshuis ” ‘t Overschotje”, Veldkamp 13, 7931 TL Fluitenberg
CONTACT Rolf de Ruiter, tel: 0521-321082
MAIL drenthe@nvbg.nl

Op 10 maart 1990 kwamen een tiental leden van Drentse fotoclubs, die interesse hadden voor het maken van klankdiaseries, bijeen. Zij hadden behoefte aan een klankbord van mede hobbyisten en kwamen tot de oprichting van de “Klankdiawerkgroep Drenthe”. Na een aantal jaren pionieren trad de groep in 1997 voor de eerste maal naar buiten met het organiseren van een “Klankdiastudiedag van het Noorden”.  Aangemoedigd door het succes werd dit een jaarlijks terugkerend evenement. Later werd de naam van de groep gewijzigd in “Drentse AV-Groep” en de Klankdiadag heet nu “AV-Dag van het Noorden”.

Clubavonden

Op de clubavonden houden de leden (ongeveer 20) zich bezig met het geven van technische uitleg van apparatuur en software. We bekijken elkaars werkstukken en met de positieve opmerkingen kan de maker zijn werkstukken eventueel verbeteren of aanpassen. Daarnaast is er ruim gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen. De jaarlijkse fotosafari en familieavond zijn hoogtepunten van het seizoen.

De echte topper van het seizoen is de jaarlijkse AV-Dag van het Noorden  in november in het RaboTheater “De Meenthe” te Steenwijk.

zie ook de website van de groep