AV Festival v.h. Noorden

Komt er toch nog een AV festival in 2020?

Het coronavirus heeft de AV kalender abrubt gestopt, alles is sinds maart afgelast, maar er gloort nog een lichtje…

Lees onderstaande  brief van Ben de Hond en reageer op zijn verzoek!

Aan  alle AV-makers, liefhebbers, maar ook gewone fotografen

Door het coronavirus ligt de hele AV-wereld op zijn gat. Alle festivals voor dit jaar zijn afgelast of uitgesteld naar 2021. Ook de organisatie van het AV-Festival van het Noorden had dit besluit genomen voor het festival van 28 november. Omdat theater De Meenthe in Steenwijk gesloten was moest ik dit nog aan het theater meedelen. Dat wilde ik niet per email doen, dus toen zij weer open waren heb ik gebeld. Ik kreeg de directeur aan de lijn en heb hem het hoe en wat uitgelegd. Hij begreep volkomen dat wij tot dit besluit zijn gekomen.

Maar ik kreeg ook een aanbod van hem, namelijk: wacht met een definitief besluit tot september, er is dan waarschijnlijk alweer veel meer mogelijk dan nu. Ook bood hij mij de grote zaal aan tegen dezelfde prijs als de zaal die wij nu huren. In de huidige zaal kunnen door de anderhalve meter regel hooguit 30 personen, in de grote zaal ruim 100. Ook voor het sociale contact in de pauzes zou hij voor een oplossing zorgen.
Volgens hem, maar ook namens mijzelf, zouden wij de AV-wereld, onszelf en natuurlijk het theater een enorme dienst bewijzen.

Mocht het festival alsnog doorgang vinden hebben wij minimaal 60 betalende bezoekers nodig om uit de kosten te komen.

Mijn vragen zijn:

  • Zou u bij doorgang van het festival een serie insturen? 
  • Zo ja, zou u het festival ook persoonlijk bezoeken?
  • Ook als u niet instuurt, zou u als belangstellende het festival bezoeken?

Leden van de NVBG hebben deze enquête al via een Nieuwsflits ontvangen. Wanneer u de enquête nog niet heeft ingevuld, zie ik uw antwoorden ik graag tegemoet op:

https://www.navg.nl/enq_nrd01.php.

Deze enquête is volstrekt anoniem.
Gegevens van de inzender zijn niet te achterhalen.

Dit alles onder voorbehoud dat er geen volgende corona golf komt er wat meer vrijheid is en wij gaan uiteraard na afloop niet gezamenlijk naar de Chinees zoals de gewoonte was.

Namens de organisatie van het AV-festival van het Noorden.

Ben de Hond